25.5.09

NICK AND NORA'S INFINITE PLAYLIST

ΟΤΑΝ Ο ΝΙΚ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΝΟΡΑ

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σόλετ
Παίζουν: Μάικλ Σερά, Κατ Ντένινγκς, Αλέξις Ντζίενα
Η.Π.Α., 2008. Διάρκεια: 90’

Υπόθεση: Ο Νικ είναι μαθητής λυκείου, έχει έναν περιορισμένο κύκλο sui generis φίλων κι είναι μέλος ενός αντισυμβατικού ροκ συγκροτήματος. Έχουν περάσει περίπου τρεις εβδομάδες από τότε που τον χώρισε ο έρωτας της ζωής του, η Τρις. Όταν εκείνη εμφανιστεί στο live του με κάποιον άλλον, ένα τρελό και απρόβλεπτο βράδυ θα ξεκινήσει για τον πληγωμένο Νικ, όταν η Νόρα, μια εντελώς άγνωστη σε αυτόν κοπέλα μπαίνει στη ζωή του με έναν αναπάντεχο τρόπο. Ένα ιδιόρρυθμο «κυνήγι θησαυρού» στους νυχτερινούς δρόμους της Νέας Υόρκης, ντυμένο με πολλή μουσική σε όλες της τις εκφάνσεις, σε μια ανορθόδοξη ρομαντική ιστορία που ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στο είδος της δραματικής ρομαντικής κομεντί και στις συνηθισμένες τραβηγμένες από τα μαλλιά σεξοκωμωδίες στο ύφος του «American Pie».

Η καρδιά της ιστορίας, η συνάντηση και η γνωριμία του Νικ και της Νόρα στη διάρκεια μιας επεισοδιακής νύχτας, είναι όμορφη και αληθινή, και υποστηρίζεται από τους πολύ ταιριαστούς πρωταγωνιστές. Ο Μάικλ Σερά του «Juno» και του «Superbad», μπορεί να επαναλαμβάνεται στους ρόλους του, είναι όμως πραγματικά αξιολάτρευτος και τόσο εκφραστικός με την απίθανη γκάμα από αμήχανα βλέμματα και άτσαλες, ντροπαλές χειρονομίες και κινήσεις. Ο έτερος πρωταγωνιστής της ταινίας είναι η μουσική –τόσο ως υπόκρουση στο φόντο όσο και μέσω των πολυάριθμων μουσικών αναφορών. Η επαφή των δύο παιδιών βασίζεται στην αγάπη τους για την indie μουσική και το πάθος τους για την underground μουσική σκηνή της πόλης τους, έτσι το soundtrack δεν μπορεί παρά να τους ακολουθεί κατά πόδας με μερικά από τα πιο πρόσφατα ονόματα της pop/rock μουσικής να παίζουν στα ηχεία (και, για όσους τον γνωρίζουν, το cameo του ακριβοθώρητου Devendra Banhart είναι το κερασάκι στην τούρτα).
Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι χαρακτήρες μάλλον φλερτάρουν με το υπερβολικό και πολλές φορές το γελοίο, με αποτέλεσμα, όποτε το ενδιαφέρον φεύγει από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, το φιλμ να χάνει τη δυναμική του και το ενδιαφέρον του. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα κράμα των δύο, που είναι μεν ευχάριστο και διασκεδαστικό στην παρακολούθησή του, είναι όμως και κατώτερο των αρχικών προσδοκιών αλλά και της προοπτικής που είχε η συγκεκριμένη ιστορία.

Αξιολόγηση: **

Δεν υπάρχουν σχόλια: